Behandelingen kinderen

Een gezond gebit staat op een gezond fundament. Onderhoud voor dit fundament begint al bij het doorbreken van het melkgebit. Daarom hechten we veel waarde aan preventie, want goede preventie voorkomt veel onnodige leed en schade aan het gebit. In onze uitgebreide basiszorg staan mondhygiëne en preventie daarom voorop. Mondhygiëne-instructie, voedingsadviezen, sealen en het geven fluoride applicaties kunnen veel problemen voorkomen. Mocht er op de controle toch iets aan het licht komen wat voor behandeling in aanmerking komt dan is het zeer belangrijk dat het vertrouwen van uw kind niet geschaad wordt bij behandeling.

Sealen, wat is dat?
Het woordje ‘sealen’ is afgeleid van het Engelse werkwoord ‘to seal’. Dat betekent afdichten of verzegelen. Sealen bij de tandarts betekent dan ook het afdichten of verzegelen van groefjes en putjes in tanden en kiezen. De tandarts of mondhygiënist sealt meestal met een kunststoflak. Deze kan transparant of geelwit zijn.

Fluoride, een natuurlijke stof die gaatjes helpt voorkomen
Fluoride is een natuurlijke stof die de tanden en kiezen minder kwetsbaar maakt voor zuuraanvallen van bacteriën. Het gebruik van de juiste hoeveelheden fluoride helpt zo gaatjes in tanden en kiezen voorkomen. Daarom is fluoride belangrijk bij de dagelijkse verzorging van het gebit.