Tandheelkunde kinderen

4843263_mlWij van tandartspraktijk Sint Pancras vinden dat kinderen speciale aandacht verdienen betreffende hun gebit, omdat het gebit nog volop in ontwikkeling is. Wij besteden dan ook extra aandacht aan het gebit van uw kind, omdat het melkgebit de basis vormt van het blijvende gebit. Wij adviseren dan ook om uw kind vanaf het tweede jaar mee te nemen naar onze tandartspraktijk. Uw kind went dan alvast aan de omgeving, leert de mensen kennen in de praktijk en zal hierdoor een tandartsbezoek als vanzelfsprekend gaan ervaren.

Onderstaande behandelingen worden uitgevoerd op het kindergebit:

  • Fluoride 
    Fluoride wordt vaak aangebracht op de blijvende kiezen om beginnende gaatjes te laten herstellen en/of het glazuur te versterken. Hierdoor zijn kiezen minder kwetsbaar voor zuuraanvallen van bacteriën.
  • Sealen
    Sealen is het afdichten van diepe groefjes en/of putjes in gebitselementen om zo het reinigen makkelijker te maken. Het sealen vindt met name plaats wanneer de permanente kiezen doorkomen en de patiënt een verhoogd cariësrisico heeft. De sealants bestaan meestal uit een kunststoflak.