Poetsen

Handmatig of elektrisch poetsen?

Een goede tandenborstel, de juiste tandpasta, het is allemaal nodig om het gebit schoon en gezond te houden. Maar, wat is het beste? Een tandenborstel of een elektrische borstel? Hier leest u het antwoord.

Effectiever
Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat elektrisch poetsen effectiever is dan handmatig poetsen. Door elektrisch te poetsen worden niet alleen het gebit gereinigd, ook het tandvlees wordt goed gemasseerd. Hierdoor wordt de doorbloeding gestimuleerd wat de conditie verbetert én optimaal houdt.

Poetstechniek
Belangrijk bij het poetsen is dat de tandenborstel goed wordt geplaatst, zodat alle tanden en kiezen goed worden gereinigd. Door de hoeveelheid trillingen van de borstel hoeft u zelf niet met de borstel op en neer te gaan. Veel elektrische tandenborstels hebben een ingebouwde timer, waarmee men afgepast twee minuten kan poetsen, want dat is de tijd die nodig is om het gebit optimaal te reinigen en tandplak zo weinig mogelijk kans te geven.

Onbereikbare plekken
De voor de tandenborstel onbereikbare plekken reinigt u dagelijks met flossdraad, tandenstokers of –ragers. Laat uw tandarts of mondhygiënist uitleg geven over de poetstechniek en advies geven over de hulpmiddelen die voor uw gebit het beste zijn.
Tweemaal per dag poetsen is in ieder geval een absolute voorwaarde voor een gezond gebit!