Behandelingen volwassenen

Er zijn dusdanig veel tandheelkundige behandelingen mogelijk dat het teveel wordt om deze allemaal hier te benoemen en te beschrijven. Zelfs voor één soort probleem zijn er meerdere mogelijkheden aanwezig. Laat u informeren welke oplossing het beste bij u past. Hieronder een greep uit de diversiteit. (klik op het betreffende onderwerp voor meer informatie)

 • Bleken
  Tanden zijn opgebouwd uit tandbeen en glazuur. De kleur van het tandbeen en de dikte van het glazuur bepalen voornamelijk de kleur van de tand. Door bepaalde voedingsmiddelen en dranken kunnen tanden verkleuren, bleken is dan een oplossing.
 • Facings en veneers
  Diverse cosmetische problemen van het gebit kunnen met een facing worden opgelost: een verkleurde tand kan worden verfraaid, kleine spleetjes tussen tanden kunnen worden weggewerkt, hoekjes die van tanden afgebroken zijn en scheve tanden kunnen ermee worden gemaskeerd.
 • Gevoelige of blootliggende tandhalzen, ontstoken of teruggetrokken tandvlees
  Pijn bij het eten of drinken van warme of koude producten? Of juist als u iets zuurs of zoets neemt? Waarschijnlijk zijn blootliggende tandhalzen het probleem.
 • Implantaten
  Een implantaat kunt u het beste vergelijken met een kunstwortel. Een implantaat vervangt een afwezige tandwortel en wordt als een schroef in de kaak gebracht.
 • Kroon- en brugwerk
  Kronen en bruggen zijn bedoeld als duurzame vervangingen voor tanden en kiezen. Ze benaderen de oorspronkelijke vorm en functie zoveel mogelijk.
 • Tandenerosie
  Tanderosie is het oplossen van het tandglazuur door zuurinwerking. Het is een sluipend proces dat niet gemakkelijk te herkennen is. Daarom is voorkómen van het allergrootste belang.
 • Tandenknarsen/bruxisme
  Tandenknarsen of bruxisme komt doordat u ‘s nachts onbewust uw kauwspieren te veel aanspant en met geweld uw tanden en kiezen over elkaar schuift. Tandenknarsen kan leiden tot slijtage van uw gebit.
 • Wortelkanaalbehandeling, kanaal- of zenuwbehandeling
  Tanden en kiezen bestaan uit een kroon en één of meer wortels. De kroon is het deel dat u ziet. De wortels ziet u niet. Die zitten onder uw tandvlees in de kaak verankerd. In iedere wortel loopt een kanaal, het wortelkanaal. Hierin zitten zenuwvezels en kleine bloedvaten. Dit levend weefsel wordt ook wel pulpa genoemd. Als dit weefsel ontstoken is, of ontstoken is geweest, voert de tandarts een wortelkanaalbehandeling uit.